Új vezérigazgató a Vértesi Erőmű ZRt. élén

Közlemény, Vértesi Erőmű ZRt., 2012. január 6.

A Vértesi Erőmű ZRt. 2010 májusában kinevezett vezetése sikerrel végrehajtotta feladatát, megnyugtatóan rendezte a társaság adósságállományát és a munkavállalók jövőjét. Az erőműtársaság működése a sikeres válságkezelés után visszatérhet a normál üzleti folyamatokba, ezért a Vértesi Erőmű közgyűlése elismerte és megköszönte a válságmenedzserek munkáját, és új, több évtizedes villamosenergia-ipari tapasztalattal rendelkező vezetőt nevezett ki. A társaság vezérigazgatója 2012. január 7-től Kovács András Zoltán úr lett.

„A Vértesi Erőmű ZRt. vezetése másfél éves kemény munkával stabilizálta a társaság helyzetét, rendezte a munkavállalók sorsát, intézkedett arról, hogy a hitelezők megkapják járandóságukat”, mondta Kovács András Zoltán, a Vértesi Erőmű ZRt. mai nappal kinevezett vezérigazgatója. „Köszönöm Dr. Magyari József elnök-vezérigazgató úr és vezetőtársai, a menedzsment és az igazgatóság tagjainak erőfeszítéseit. Külön köszönöm a munkavállalók állhatatos munkáját és végül, de nem utolsó sorban a fő tulajdonos Magyar Villamos Művek Zrt. kitartó támogatását. A csődhelyzet kezelésével, csődegyességgel és a reorganizációval a Vértesi Erőmű és az MVM vezetése visszaállította a normál üzleti folyamatokat. Immár egy rendes üzleti menetrend szerint működő társaság irányítását veszem át, a Vértesi Erőmű 2014-ig tovább üzemelhet. Szorosan együttműködünk Bokod és Oroszlány önkormányzatával annak érdekében, hogy a térség távhőellátását is megnyugtatóan rendezzük.”

A közgyűlés új tagokat is választott a Vértesi Erőmű Zrt. igazgatóságába, a testület tagjai a holnapi naptól Nagy Sándor, Kovács András Zoltán, Dr. Havelda Tamás, Varga László és Zsebők István.