Hitvallás

Magyari JózsefVallom, hogy ami működni, szolgáltatni tud, az működjön. Ne jusson az enyészet sorsára, ne maradjanak az emberek munka nélkül. Működjenek a termelési tényezők, mert így biztosított a foglalkoztatás, így keletkezik adóbevétel, így működik a nemzetgazdaság, így gyarapodik a közösség.

Mondom ezt válságmenedzserként, több mint háromezer üggyel a hátam mögött. Bezárni, redőnyt lehúzni, feladni könnyű, de valamit újra kitalálni, az élet- és működésképes elemeit újra mozgásba lendíteni, képessé tenni maga és környezete gyarapítására – ez az, ami számomra a válságkezelés szépségét jelenti. Egyébként egy cég bezárása is komplex szakmai feladat.

Az évek során azt szűrtem le, hogy a válságok következményeit, legyenek azok egyes cégek vagy egyes ágazatok balsikerei, a sor végén mindig az adófizető polgár viseli. Annál nagyobb a felelősség, hogy a válságkezelés mennyire körültekintő, s hogy egy csőd soha ne a véget, hanem az újrakezdés, okos reorganizációval végrehajtott újraindulás esélyét jelentse.

Ezt vallom, gyakorlom, tanítom.